REGIONALNA KONFERENCIJA NASTAVNIKA SREDNJIH ŠKOLA
UNIVERZITET DONJA GORICA, 23-24. NOVEMBAR

Image

Nevladina organizacija Studentski Biznis Centar, Univerziteta Donja Gorica u periodu od 23. – 24. novembra 2019. godine organizovati Regionalnu Konferenciju za nastavnike srednjih škola iz Crne Gore i regiona. Prvi događaj ovog tipa, realizovan 17. – 19. januara 2019. godine na Univerzitetu Donja Gorica, okupio je 46 nastavnika srednjih škola iz Crne Gore, a rezultati Konferencije su bili i više nego uspješni.

Regionalna Konferencija će okupiti preko 100 nastavnika i direktora srednjih škola iz 55 obrazovnih institucija, 31 grada i 4 zemlje: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Domaćin Regionalne Konferencije će i ove godine biti Univerzitet Donja Gorica, a realizaciju projekta su podržali predstavnici Ministarstva Prosvjete, Ministarstva Nauke, Centra za stručno obrazovanje, kompanije Crnogorski Telekom i organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Cilj regionalne Konferencije jeste da svi zajedno, iz perspektive predstavnika nadležnih institucija, akademske zajednice, kompanija, nacionalnih i međunarodnih organizacija, kao i samih nastavnika iz Crne Gore i regiona, kroz konstruktivan dijalog pronađemo moguće modele za poboljšanje situacije u obrazovnom sistemu, sa akcentom na preduzetništvo, inovacije, naučno-istraživački rad i primjenu digitalnih tehnologija u edukaciji mladih.

Struktura same konferencije zasnivaće se na kombinaciji interaktivnih panela, stručnih i motivacionih predavanja, kao i teambuilding aktivnosti u okviru kojih će učesnici projekta imati priliku da timski rade na rješavanju aktuelnih izazova u oblasti primjene obrazovanja, nauke, preduzetništva, istraživačkog rada i digitalnih tehnologija u edukaciji mladih.

Rezultate aktivnosti nastavnici će prezentovati pred svojim kolegama, profesorima sa Univerziteta kao i pred predstavnicima partnerskih institucija, kompanija i organizacija koje su podržale projekat. Ova konferencija će biti značajna za umrežavanje kolega, koji u svojim školama a potom i zajednicama promovišu ideje i rezultate Konferencije.

Nastavnicima će se obratiti i emitentni profesori koji rade sa mladim ljudima tokom studiranja i koji će takođe učestvovati u radu na teambuilding aktivnostima. Takođe, nastavnici će imati priliku da razgovaraju sa studentima UDG-a koji će zauzeti učešće na ovom događaju.