SBC KVIZ

Image

U srijedu 6. marta 2019. po prvi put je realizovan SBC kviz, a domaćin i pokrovitelj ovog projekta bio je Univerzitet Donja Gorica. U spektakularnoj atmosferi, “takmičilo” se 57 maturanta srednjih škola iz Podgorice, koji su imali pomoć i podršku po jednog studenta i saradnika sa UDG-a.

Najveća dobit od ovog projekta i ujedno ispunjen cilj jeste umrežavanje maturanata i stvaranje zdravog jezgra kontakata koje će graditi i razvijati u budućnosti. Kroz druženje sa studentima i saradnicima, srednjoškolci su mogli iz prve ruke da vide i čuju kako izgleda studiranje i koje im sve vještine i znanja trebaju da bi se uspješno hvatali u koštac sa akademskim i životnim izazovima. Ekipa Studentskog Biznis Centra je još jednom pokazala zavidan nivo organizacije, posebno po pitanju primjene pravila i kriterijuma prilikom realizacije Kviza i ocjenjivanja. Cijeli događaj je prošao jako uspješno, u radnoj atmosferi uz nalete smijeha i odličnog raspoloženja.

Ovaj događaj je organizatorima bio jasan pokazatelj da postoji puno mladih ljudi koji imaju širok opseg opšteg znanja i takmičarski duh, da pobjeđuju sa stilom, a gube uzdignute glave. SBC kviz će poslužiti kao svojevrsna motivacija za naše članove da se, uz kontinuiranu finansijsku i stručnu podršku UDG, nastave boriti na svoj način, svojski i dajući sve od sebe, za bolje društvo i sjutrašnjicu.

Benefiti zdravog studentskog aktivizma su nemjerljivi i SBC će kao organizacija nastaviti da postavlja pozitivan primjer rada i mentorstva sa mlađima od sebe, kao i da radi na stvaranju intelektualne elite koja će biti sposobna da vodi cijelu naciju naprijed.