Image


Viral – Hakaton: Prijavi se!Drage koleginice i kolege,

U srijedu, 5. maja sa početkom u 14:30h će se održati prezentacija Viral - Hakatona, koji će ti pružiti priliku da testiraš svoje znanje i kreativnost i osvojiš vrijedne novčane nagrade!

Ukoliko si student, imaš znanja i iskustva iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) i poljoprivrede i tim za koji smatraš da može da odgovori izazovu, evo prilike za tebe!

VIRAL hakaton će biti fokusiran na primjenu informacionih tehnologija u poljoprivredi kroz razvoj softverskih/hardverskih rješenja za izazove sa kojima se suočavaju poljoprivredna preduzeća u svakodnevnom poslovanju. U Crnoj Gori poljoprivreda je još uvijek u velikoj mjeri oslonjena na manuelnu proizvodnju, dok se dostupna tehnička i tehnološka rješenja nedovoljno koriste. Rješenja koja budu kreirana na VIRAL hakatonu će značajno olakšati poslovanje poljoprivrednih preduzeća, ali i otvoriti nove mogućnosti za napredak.

Hakaton će se održati u periodu od 17. do 19. maja 2021. u prostorijama IPC Tehnopolis i trajaće neprekidno 48h, nakon čega će timovi svoja rješenja predstaviti pred stručnim žirijem na Demo danu 19. maja.

Svi zainteresovani studenti UDG-a za učešće na Viral – Hakatonu, mogu se prijaviti na konsultacije koje će se održati u srijedu, 5. maja sa početkom u 14:30h u Preduzetničkom Gnijezdu na UDG.

Imajući u vidu da je broj prisutnih na konsultacijama ograničen, molimo sve zainteresovane studente da ispune prijavnu formu tako što će od ponuđenih kategorija izabrati manifestacije.

Naši gosti će biti kolege Tehnopolisa koji će Vam pružiti detaljne informacije o organizaciji i samom Hakatonu.

Stoga, iskoristite priliku!
Vidimo se u srijedu!
Vaš SBC tim

Učlani se u tim SBC aktivnosti!