Posjeta maturantima - Obilazak srednjih škola u Crnoj Gori DECEMBAR

Tokom decembra svake studijske godine, studenti volonteri Studentskog Biznis Udruženja realizuju projekat “Posjeta maturanata - obilazak srednjih škola u Crnoj Gori“, u okviru kojeg posjećuju maturante svih srednjih škola u Crnoj Gori. Cilj ovog projekta jeste da se mladoj populaciji kao nesumnjivo najperspektivnijem dijelu društva u Crnoj Gori, putem kvalitetnih informativnih aktivnosti promoviše inovaciona kultura, značaj preduzetničkog učenja i istraživačkog rada za njih kao mlade talente, koji u Crnoj Gori u narednom periodu treba da budu glavni inicijatori kvalitetnih reformi i strategijski dobrih odluka za društvo u kojem se nalazimo.

Kao rezultat ovog projekta, svake godine imamo veliki broj srednjoškolaca koji posjeduju interdisciplinarne vještine i koji su pripremljeni za upis na fakultet sa određenim predznanjem neophodnim za uspješno studiranje. Jedna od preduzetničko-istraživačkih prilika prezentovana maturantima na ovom projektu prethodne godine jeste Poslovni Izazov, koji je izazvao rekordno interesovanje, zabilježivši 1053 prijave srednjoškolaca iz svih gradova Crne Gore. Nakon nekoliko krugova selekcije, odabrano je 149 srednjoškolaca koji su dobili priliku da učestvuju na Poslovnom Izazovu, najvećoj školi preduzetništva i inovacija za mlade u Crnoj Gori, ujedno i nacionalnom takmičenju u rješavanju poslovnih izazova.

Obilazak srednjih škola ima za cilj da kvalitetno pripremljene inicijative i konkurse nadležnih institucija, kao i projekte i programe omladinskih organizacija tim mladih ljudi u toku posjete prezentuje srednjoškolcima, prvenstveno maturantima, vršeći na taj način promociju inovacione, preduzetničke i istraživačke kulture mladim ljudima u Crnoj Gori.

Preuzmi izvještaj Fotografije