Bank & Business Conference ( 5. - 6. april 2019. )

Studentski Biznis Centar Univerziteta Donja Gorica je u saradnji sa Savezom studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, 5. i 6. aprila 2019. godine uspješno organizovao konferenciju ‘Bank & Business Conference 2019’ u okviru koje se po prvi put održalo i regionalno Case study takmičenje na kojem su učestvovali studenti univerziteta iz Crne Gore, kao i studenti iz regiona.

Cilj projekta jeste da pruži mogućnost prijavljenim crnogorskim studentima da praktična znanja i umijeća pokažu pred najznačajnijim crnogorskim poslodavcima iz oblasti bankarstva i preduzetništva, susrećući se pritom sa aktuelnim poslovnim problemima.

Jutarnji termini prvog dana Konferencije su bili rezervisani za predavanja koja su održali predstavnici univerziteta, bankarskog sektora, uspješnih kompanija i institucija koje se bave bankarstvom i preduzetništvom. Kompanija Ernst & Young je u popodnevnim časovima za sve učesnike pripremila studiju slučaja koju su studenti rješavali u timovima po troje. Nakon predavanja, studenti su bili podijeljeni u grupe, dok su popodnevne časove koristili za rad na studiji slučaja u jednoj od računarskih sala na istom fakultetu, uz prisustvo stručnog tima mentora koji im je bio na raspolaganju za sva pitanja/nedoumice.

Drugog dana Konferencije, u subotu 6. aprila, studenti su na Univerzitetu Donja Gorica imali priliku da čuju predstavnike biznis sektora, koji su u sklopu svojih predavanja prezentovali studentima programe i projekte koji se trenutno realizuju a tiču se stimulisanja i razvoja preduzetništva, sa ciljem promjene shvatanja preduzetništva i preduzetničkog stila života kod mladih. Nakon podsticajnih predavanja iz oblasti preduzetništva, u popodnevnim časovima drugog dana Konferencije uslijedile su timske prezentacije rješenja studija slučaja, na kojima su studenti radili prethodnih dana.

Za pobjedničke timove obezbijeđene su stručne prakse i nagradni fond od 1000,00 eura. Studenti UDG i ujedno članovi Studentskog Biznis Centra osvojili su sljedeće nagrade:
I MJESTO: Novčana nagrada od 450€ i stručne prakse u Erste banci – Tim GREEN PERSPECTIVE: Natalija Drekalović i Čedomir Dragićević, studenti Fakulteta za Međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica, Crna Gora.
V MJESTO: Stručne prakse u Montenegro Berzi Tim MAD 3: Amina Adžović, Marija Ivanović i Darko Savović, studenti Univerziteta Donja Gorica, i to Humanističkih studija, Fakulteta pravnih nauka, kao i Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju.

Preuzmi izvještaj Fotografije